četrtek, 26 november, 2015

SpoznajZin

Utrinki s trenutkov časa …

Ženske, začnite masturbirati!

Prispeval: nataska Datum: 14 september, 2009

Mastubacija ni le nadomestilo za seks, temveč tudi njegova dobrodošla popestritev. In kako najbolje masturbirati?

Z masturbacijo je povezanih kar nekaj stereotipov in predsodkov, kot je na primer, da masturbirajo le čudaki, ki niso sposobni imeti razmerje, ali tudi, da je masturbacija nekaj sramotnega in prepovedanega, še posebej, če se v njej udejstvujejo ženske. Moškim se pri tem še nekako pogleda skozi prste, pri ženskah pa je prizvok obsojanja že nekoliko močnejši in glasnejši. Kakor koli pa ostaja dejstvo, da ženske pričnejo z masturbacijo kasneje kot moški, kar je lahko po eni strani povezano s stereotipi, ki zadevajo masturbacijo in ženske, po drugi strani pa tudi s tem, da moški enostavno pridejo s svojimi genitalijami v stik že zelo zgodaj v svojem življenje, saj so moške genitalije veliko bolj vidne in dostopne in če ne drugega, se jih je moški primoran dotikati vsaj takrat, ko gre na stranišče. Navidez manjše število žensk, ki naj bi masturbirale, pa je lahko do neke mere povezano tudi s tem, da ženske to svojo »prostočasno dejavnost« zaradi predsodkov, ki so nanjo vezani, skrivajo pred partnerjem kot nekaj sramotnega in prepovedanega. Vendarle pa je lahko masturbacija, še posebej vzajemna, znotraj zdravega razmerja nadvse razburljiva popestritev spolnosti. Ob tem pa je seveda nujno, da poznate svoje telo in presežete negativna mnenja, ki ovijajo masturbiranje žensk.
Znate masturbirati?
Morda nadvse lahko vprašanje, vsaj za tiste predstavnice ženskega spola, ki nimajo problemov z masturbacijo oziroma v njej uživajo. Po drugi strani pa je veliko žensk, ki svojega spolovila sploh ne poznajo dobro, kar seveda vpliva na splošno zadovoljstvo v spolnosti. Kako lahko namreč pričakujete, da vas bo znal do orgazma pripeljati vaš moški, če niti same ne veste, kje se skriva vaš klitoris? To boste najlažje odkrile s pomočjo ogledalca, ki vam bo pomagalo, da si svojo vulvo in vagino dobro in temeljito ogledate. Za lažjo orientacijo - klitoris leži na vrhu, kjer se stikajo male sramne ustnice in je velik približno toliko kot zrno graha. Za raziskovanje spolovila in masturbacijo boste po vsej verjetnosti, vsaj za začetek, potrebovale nekaj lubrikanta. Lotite se je takrat, ko imate dovolj časa in intimnosti, da se boste lahko posvetile svojemu telesu. Sicer pa je podobno kot z drugimi stvarmi v življenju tudi z masturbacijo tako, da boste morale same odkriti, kaj vam najbolj prija in ustreza.
Poskusite več položajev in načinov
Nekatere ženske med masturbacijo rade ležijo na hrbtu, spet drugim ustreza na primer ležanje na trebuhu. Nekatere rade masturbirajo s tesno stisnjenimi nogami, morda pa bo vam prijalo, če boste noge in stegna široko razprle. Najpogostejša tehnika masturbiranja vključuje masažo in stimulacijo klirotira s krožnimi ali vzdolžnimi gibi s prstom ali morda vibratorjem ali dildom. Nekaterim ženskam se ob pričetku masturbacije direkten dotik na klitoris zdi že nekoliko boleč in neprijeten, zato se lahko sprva posvetite raziskovanju njegove okolice. Nežno božajte vhod v vagino, razpirajte sramne ustnice in s prsti drsite po notranji strani stegen. Šele ko začutite, da ste dovolj vzburjene, pričnite z dotikanjem in masažo klitorisa. Stimilacijo klitorisa dopolnite še z dotikanjem drugih erogenih con, kot so prsi, stegna, vagina… Poskusite lahko na primer tudi z masturbacijo pod prho. Te se lotite tako, da med tuširanjem s curkom vode stimulirate klitoris, kar povzroča dovolj velik pritisk, da lahko doživite orgazem. Vendar pa pozor - nikar za masturbacijo ne uporabljajte električnih ali baterijskih kuhinjskih pripomočkov ali naprav, ki niso namenjeni masturbaciji. To ne le, da ni higienično, temveč je lahko tudi nevarno in se lahko konča z neprijetnim obiskom na urgenci. Sicer pa le veselo na delo!
/vir:intimatemedicine/

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Digg
  • Google

Dodajte komentar

  • Išči v spoznaj.si

Sem
iščem
starost -
ki ima sliko  
  • Prijava-spoznaj.si

Uporabnik:
Geslo:
Zapomni si me
Niste član?
Registrirajte se in pridružite naši skupnosti!

Današnji Video


Odlična novomeška rock zasedba predstavlja videospot uspešnic Zunaj je zima in Daleč od ponorelega sveta z albuma Dekade.

Rock bend Drevored je bil ustanovljen leta 1979 v Novem mestu. Deloval je do leta 1989 in v tem času postal eden najbolj zanimivih in samosvojih slovenskih rock skupin. Pred dvema letoma sta se ustanovna člana zasedbe Dušan Prosinečki in Tomaž Zorko odločila, da bosta stare skladbe objavila tudi na albumu. Poleg nekoliko predelanih in prvič na albumu objavljenih starih hitov je na albumu Dekade (2010) še nekaj čisto novih skladb. Skupina danes deluje v zasedbi Dušan Prosinečki (vokal, kitara), Tomaž Zorko (kitara), Tomaž Repinc (bas) in Alen Tibljaš (bobni).

O albumu Dekade

Drevored v času sedemdesetih in osemdesetih let, ko je aktivno deloval, svojih skladb ni izdal na nosilcu zvoka. Zato so se odločili, da svoje največje stare uspešnice nekoliko predelajo in jih skupaj z nekaj novimi skladbami objavijo na prvencu, ki so ga naslovili Dekade. Album obsega enajst skladb, avtor vse glasbe in besedil je Dušan Prosinečki.

/vir:siol/

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Digg
  • Google

PRIJAVA